неделя, 3 март 2013 г.

Бадемо брауни

Единствената разлика между едно брауни и друго може да само ако в това колко е изпечено. Тоест не е твърде сухо или пък твърде течно! Това в тънкостта на всяко брауни, да нацелите времето във фурната :) Съставките трябва да сте талант, за да ги объркате. Аз лично този път се спрях на бадемово брауни, тъй като имах остатъци от бадеми след приготвянето на бадемово мляко, които ползвах за брашно :) Така няма изхвърляне на качествени продукти, всичко се консумира.


Време за приготвяне - 20 мин
Време за печене - 35 мин

Съставки:
  • 150 гр черен шоколад
  • 100 гр масло
  • 1 ванилия
  • 1 ч.ч. брашно от бадеми или домашно смлян бадем
  • 1/2 ч.ч. бяло брашно
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  •  1 щипка сол
Начин на приготвяне
Включете фурната да се загрява на 180 градуса. Постелете кръгла тавичка (около 25 см диаметър) с хартия за печене.
На вода баня разтопете шоколада и маслото. Междувременно смесете яйцата, захарта и ванилията и разбийте с миксера добре за 2-3 минути. Добавете разтопените шоколад и масло и разбийте още 1 минута. Добавете всичко останало и разбийте още 1-2 минути с миксера до получаване на хомогенна смес. Ако искате може да добавите 1-2 шепи сурови орехи в сместа и да ги разбъркате с лъжица. Изсипете сместа в приготвената тавичка изравнете повърхността. Ако искате за визия може да добавите върху браунито парченца натрошен шоколад.

Печете в загрялата фурна 32-35 минути. Трябва да хване хубава коричка, но клечка в средата трябва да излиза с парченца сладкиш по нея :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар